2016-12-09

Då har jag vägt och mätt Tequila idag. Hon har gått ner 2hg, men det beror nog på att vissa morrnar har hon ingen matlust. Hennes mått bakom frambene är idag 57cm vilket innebär att hon har blivit 3cm grövre sen parningen. Måttet framför bakbenen är lika som vid parningen 48cm. Och runt bröstkorgen är hon 53cm. Där har ingen ökning heller varit. Hennes juver har blivit rosa, men än är det för tidigt att veta om hon är dräktig. Vi håller tummarna!

/ Ulrika

2016-12-02

Då har det gått en vecka sedan vi parade Tequila. Har vägt och mätt henne idag. Hennes vikt idag var 12,4kg. Vilket innebär att hon har gått upp 7hg. Och att hon har gått upp så mycket tror jag beror på att jag har bytt foder till henne. Nu får hon Royal Canin HT 42d. Naturligtvis hoppas jag även att hon är dräktig, men det är lite för tidigt än för att vara på den säkra sidan!

Annars händer inte så mycket här hemma. Har trimmat ner Howie och Daizy. 4 kvar att ta hand om, men de har så enkel päls och tre av dem är utställningshundar så på dem är det inte så mycket att göra.

Och nu närmar det sig jul 🤪. Idag har jag tänkt att baka lite bullar.

Ha det gott alla där ute!

/ Ullrika

2016-11-21

På onsdag åker vi och parar Tequila! 😀Ska bli spännande och förhoppningsvis blir det valpar. Om allt stämmer mellan henne och hanen!

Här hemma är det lite "rörigt" just nu. Och det beror på att vi har två löptikar här hemma. Grindar och kompostgaller uppsatt. Och gnällande och ylande från alla hanarna. Varför utsätter man sig för detta?!!!!! Ja det är självvalt. Fast sist var killarna lugna.

Vad händer annars här hemma då?Har lyckats sy utställningstäcken till Snobben och Sixten. Och ska även sy några till  så småningom. Har tänkt att börja titta på när utställningarna är för 2017 och vilka vi ska åka på.

Och så är det lite planerade parningar nu i vår. Daizy och Sally ska paras. Hane till Daizy är klar. Till Sally är det nästan klart. Allt beror på om han kommer FN-testas och ögonlysas. Hoppas verkligen att ägarna ska göra detta!/ Ulrika

Oj vad tiden går!

Har missat massor att uppdatera. Det som är uppdaterat är våra utställningsresultat för Sixten, Snobben och Tequila. Finns att läsa på deras sidor. Och jag är stolt över mina hundar för det har gått bra för dem på utställningarna! 😀

Vi har nu bestämt att vi ska para Tequila vid nästa löp. Hon kommer att paras med en röd hane. Och vi vet idag vilken hane det blir, men väntar med att meddela detta tills vi har varit och parat. Och vet om det blir några valpar.

Håller nu på med att försöka sy utställnings täcken till hundarna, men det går inte så där jättebra. Skam den som ger sig!

Just nu är jag arbetslös och är hemma med hundarna. Fast att vara arbetslös är ett heltidsjobb med att lägga in mitt CV på alla möjliga jobb sighter(stavningen är säkert fel). Och det finns inte många ekonomijobb ute, men det löser sig säkert.

Ha det gott! 🙂

/ Ulrika

 

 

2016-06-06

Igår flyttade de två sista valparna och i fredags flyttade den sista tiken.

Det blev väldigt lungt och tyst här hemma!

Tesla bor nu i Kyrkhult. Och Melker bor i Haninge. Och Charlie bor både i Stockholm och i Brantevik.

Alla valparna har fått jättebra mattar och hussar! Och detta känns super skönt för oss.

Nu framöver ska vi se till att få hundburar till vår folkabuss vi köpte när vi var på utställningen i Hässleholm. Och så ska även hundgårdarna bli klara. Vi har kvar tak i tjejernas och så ska vi bygga en till. Bra med en extra.

Nästa utställning vi ska på är den i Tvååker.

/ Ulrika

 

2016-05-01

Oj vad tiden går! Nu är de små 7½ vecka redan. Och på torsdag flyttar den förste! Har idag tre valpar tingade. Så nu är det tre kvar.

Tequila och jag har varit på trimkurs och det var trevligt. Jag lärde mig en del nytt. Och nu pågår trimning för fullt här hemma. Nästa helg bär det iväg till en inoffare i Nybro.

Har två löptikar här hemma nu, Sally & Tequila. Inte så kul, men det får gå!

Ha det gott så höres vi!

/ Ulrika

2016-04-12

Hej allihopa!

Tyvärr tar det lite tid med valpar och jobb. Så jag hinner inte skriva så mycket här ute, men idag kommer det lite info till er vad som händer här! 😀

Valparna växer som bara den! De har nu fått flytta in i valphagen och det funkar jättebra! De var 4½ vecka när de fick vara där nere. Så länge har vi inte tidigare haft våra valpkullar i sovrummen. Nu började det bli för mycket lek mitt i natten så det blev dax för detta!

Två av valparna är tingade. Det är valp 3 som ska heta Felix och han flyttar bill Borgholm. Sedan är det valp 5 som kommer heta Luna och hon kommer att flytta till Bromma.

På lördag ska jag på trimkurs i Ihre. Denna gången ska jag "bara" vara deltagare! Längesedan man kunde vara det!

Och så har vi anmält till lite olika utställningar för 2016. Den första blir en inoffare i Nybro den 7 maj. Återkommer med hur det gick.

Och hur det går med valparna!

/ Kram Ulrika

2016-03-13

Nu har äntligen Sixten´s och Daizy´s valpar kommit! De föddes den 9 mars 2016. Det blev sex fina valpar. 2 tikar och 4 hanar. Alla är svarta.

Ni kan läsa mer under Valpar till salu!

/Ulrika

2016-02-27

Nu börjar det märkas rejält att Daizy är dräktig. Hon har idag gått 7 kompletta veckor. Vikent har ökat med 2,3kg, Måttet bakom frambenen har ökat med 3cm, mitten med 14cm och framför bakbenen har det ökat 14cm också. Hon sover väldigt mycket nu och har lite svårt för att hoppa upp i soffan. Idag ska vi ta fram valplådan och göra så mycket som möjligt klart i sovrummet. Och så är det snart dags för damen att få tillbringa nätterna uppe hos oss. Och lite kul är det att vi har fem valpköpare i kö! 🙂

Och denna veckan har Snobben och Tequila varit och vaccinerat sig. Och jag tog även prover på Tequila för FN och prcd-PRA. Och jag hoppas ju att det är som uppfödaren och hennes exportstamtavla säger. Hon ska vara heditirärt fri från detta. Och tyvärr godkänner inte SKK det för deras remiss finns inte inskickad på henne, men det skickas ingen remiss för våra valpar som är fria. Utan då går det på deras föräldrar.

Och nästa helg är det årets första utställning för oss i Moheda. Ska bli kul att träffa alla igen.

Ha det gott där ute och var rädda om er!

/Ulrika

2016-01-09

Då har vi parat Daizy & Sixten idag. Och det gick jättebra. Hängningen varade i 20 minuter.

Så har vi tur nu så kommer valparna födas vecka 10.Valparna kommer inte kunna utveckla ögonsjukdomen prcd-PRA och kommer vara heriditärt fria från njursjukdomen FN. Förväntade färger är svart och röd.

Och nu ett par veckor framöver så har vi Sixtens syster Bailey här för hennes matte ska åka på semester./ Ulrika