2013

5. jan, 2014

Våran lilla kille Sixten har lärt sig att lyfta på bakbenet när han ska kissa. Gör det inte varje gång men gör det dock. Så han börjar bli en stor kille nu.

Idag har vi varit på utställning i Växjö. Och så dåliga placeringar har Howie och Daizy aldrig fått tidigare. Bedömningarna var väl rätt ok. De är inlagda på deras resultat sida Och  det finns inte så mycket att göra åt detta. Bara att ta nya tag nästa år. Fast då ska vi inte ställa ut Howie så mycket och det beror på att han tycker inte det är så kul, men någon utställning får han nog ändå delta på.

Nästa helg åker vi till Malmö. Där ska Sixten ställas ut i Malmö Valp.

Och jag hoppas innerligt att jag är bra till dess. Jag har nämligen fått en virus på balansnerven så jag går och är sjösjuk mest hela tiden..... 😲 dessvärre inte så trevligt.

Ha det gott där ute så ska jag försöka ha detsamma!

/Ulrika

5. jan, 2014

Då är vi hemma efter utställningen "Blekingemästaren" i Ronneby.

Det gick bra för våra hundar, men bäst gick det för Sixten.

Ni kan läsa bedömningarna på deras sidor.

Har fått mail angående utställningen i Växjö idag. 70 anmälda Cocker Spanel är det! Jag tror inte vi har varit på någon utställning där det har varit så många cockrar.

Sedan har vi anmält Sixten till Malmö valp och vi åker redan på lördagen och bor på hotel. Vi kände att det var lite långt att åka ca 25 mil på morgonen. Så det blev även en liten semestertripp för oss!

Ha det gott allihopa!

/ Ulrika

5. jan, 2014

Då var vi på Cocker Show i Asarum i helgen.

Vi åkte redan i fredags och husvagnen var med.

Hade besök på kvällen av härliga Jenny och hennes dotter Sara.

Och hundarna var med och lekte som bara den. Vi käkade Thai mat och satt i förtältet. Vi gav upp när kylan bler för hemsk och det rök ur munnen. På lördagen fixade vi inför utställningen.

På kvällen grillade vi. Jenny, Piffe med fru och barn kom också.

Klockan 7 på morgonen träffades vi i styrelsen för att ställa iordning det sista.

Utställningen flöt på bra. Jag och Emma stod i "Sekritariatet! och det vart lite körigt mellanåt.

Hoppas att alla utställare var nöjda med dagen!

Dessutom kom Sixtens bror Pelle. Även han ställdes ut. Jättekul att träffa Charlotte och honom 🙂

Hundarnas resultat finns under fliken utställning, resultat 2013.

/Ulrika

5. jan, 2014

Oj vad tiden springer iväg!

Vad har hänt sedan sist då?

Vi har fått svar på Daizy´s HD- och ED röntgen. Hon har A höfter och armbogarna är UA. Vi har även varit och gjort ögonlysning på henne och den var även den UA. Så nu får vi se vid hennes nästa löp om det blir parning på henne. Beror lite på när hennes nästa löp blir. Och blir det som jag tror så är det i december.

Tor som nu heter Turbo har vi sålt till ett underbart par i Norge. Hon hade sett ett program på tv i vinteras om en röd Cocker Spaniel och sagt "att en sån vill jag ha!" och letat sedan dess. Jag lade in en annons på Finn.no, som är motsvarigheten till vårat Blocket. Där hittade hon Tor och ringde mig direkt. Hon sa att hon var förälskad i honom enbart på bilderna jag hade satt in. De var och hämtade honom den 31 augusti.

Och så har vi varit på utställning på Böda. Vi tog husvagnen och åkte dit redan på fredagen. Så  det blev en liten semestertripp!  Resultatet av den kan ni läsa under fliken utställning. Det gick faktiskt riktigt bra.

Och nu är det Cocker Show i Asarum, den 22 september, till helgen. Då ska vi ställa ut alla 4 hundarna. Sixten på sin första medverkande utställning och Sally på den första för i år. Hon ställdes ut i Asarum förra året sedan har det inte blivit några utställningar för hennes del. Nu efter valparna har hon faktiskt blivit lite grövre.

/Ulrika

5. jan, 2014

Oj nu är det längesen jag skrev något här! Och en hel del har det naturligtvis hänt!

Valparna har fått sin andra vaccination och det gick jättebra även denna gången.

Tor är fortfarande till salu!

Daizy har vi varit och gjort HD- och ED- röntgen på. Dessvärre så har SKK lite problem med att läsa märkningen på bilderna. Och det var inte lätt att få med den, men det togs många bilder och på de de skickade in syns märkningen bra på. Annars så hade de naturligtvis inte skickat de bilderna.

Och i helgen var vi på Internationell utställning i Ronneby. Och vi bodde i husvagnen där och det gick bra med alla hundarna. Förutom att vi har Hudini hundar 😀 och de rymde ett par gånger, men de hann inte komma långt! Och många träffade man som man inte träffar så ofta. Trevligt att se er!

Bedömningarna finns under fliken utställning 2013.

/Ulrika